Personal information

Kristel van der  Winden-Haalboom

Sinds 1 juni ben ik aangesteld als huisarts-innovator binnen het ANH.

Mijn taak is de verbinding te leggen tussen de ANH-huisartsen, en onderzoekers en docenten van VUmc. Het doel is om onderzoek en innovaties te starten, die aansluiten bij de behoeften van de dagelijkse praktijk. Ik wil dit gaan doen door constant met jullie in gesprek te zijn én te blijven.

Als huisarts werk ik als vaste waarnemer in verschillende praktijken, waaronder GC Helmerstraat van de SAG. Ik ben een betrokken, enthousiaste huisarts, die vooral pragmatisch te werk gaat.

Ik ben gek op technologie, en mijn iPhone en ik zijn met elkaar vergroeid. Ik wil me heel graag verder verdiepen in de verschuiving die daar mee gemoeid gaat in ons vak: Health 2.0, de zelfmonitorende patiënt, big data, participatie, social media, proactieve zorg, apps4health, futuremed, upstream doctors. Zomaar wat steekwoorden die mij als mens en huisarts bezighouden.

Naast mijn gewone dagen in de praktijk, ga ik twee dagen per week voor het ANH werken, om samen met jullie ons vak verder te verdiepen en de academisering vorm te geven. Door wetenschappelijk onderzoek en innovatie, onze patiëntenzorg 21ste eeuw waardig, betaalbaar én vergrijzingsproof te maken, dat is mijn streven!

Uitgangspunten daarbij zijn:

1) Meten is weten

2) Meet om te verbeteren, niet om te bewijzen. Als bepaalde data je handelswijze niet beïnvloedt, verzamel het dan niet

3) Evidence-Based Innovatie:bewijzen dat je innovatie een probleem oplost en dit ook kosteneffectief doet.