print

Personal information

Laura  Han

Beste collega's,

Mijn naam is Laura Han en ik ben in april 2016 begonnen aan een promotietraject bij GGZ inGeest. Na 5 jaar aan de UvA gestudeerd te hebben (BSc Psychobiologie en MSc Brain & Cognitive Sciences) heb ik nu de overstap gemaakt naar de VU.

Ik ben vooral geinteresseerd in de veronderstelling dat chronologische veroudering en biologische veroudering schijnbaar twee verschillende processen zijn die zelfs flink uiteen kunnen lopen. Binnen NESDA probeer ik voorgestelde maten van biologische veroudering te linken aan hersenstructuur en -functie, door te kijken naar telomeerlengte, epigenetica en (f)MRI. Daarnaast probeer ik te achterhalen hoe stress (psychologisch en biologisch) hier van invloed op is. Dit is met name van belang voor patienten met depressie en angststoornissen, omdat zij gewoonlijk veel stress ervaren én verhoogde risico's dragen voor ouderdomsziektes zoals hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en kanker.

In de toekomst hoop ik deze en gerelateerde vraagstukken longitudinaal te kunnen bekijken bij de MOTAR studie, waarvoor ik nu de neuroimaging en klinische data verzamel. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin en reken ik mij rijk in deze inspirerende onderzoeksomgeving.

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen en hoop jullie in de komende jaren te ontmoeten!