print

Personal information

Cor Brasser was geboren in 1952 in Krommenie. Na het behalen van het HBS-B diloma in 1973 (laatste jaar) volgde er in 1974 een reis over land naar India en Nepal. Na terugkomst in Nederland ging hij als enige van de laatste HBS-klas niet universitair studeren, maar bij de ABN in Amsterdam als fiatteur werken. De oorspronkelijk gewenste studies werden niet gevolgd, maar in de avonduren werd een studie boekhouden gedaan, achtereenvolgens PD Boekhouden, MBA en SPD, allen met suces voltooid. Bij de laatste studie werd de graad van bachelor verkregen.

Na de ABN volgde in 1975 Medicopharma in Zaandam, een farmaceutische groothandel en fabrikant, alwaar hij als salarisadministrateur en administratief medewerker te werk werd gesteld. In 1978 volgde de overstap naar groothandel Vegro in Alkmaar, een groothandel in sanitair en CV. Daar werden op financieel gebied verschillende functies uitgeoefend. In deze periode maakte hij een wereldreia om de aarde, vooral per trein en boot door o.a. Polen, de Sovjet Unie, Japan, Alaska, langs de Canadese kust, de Verenigde Staten van Noord-Amerika van Seattle tot Pittsburgh en verder per Greyhound bus naar New York. Vandaar volgde de reis per vliegtuig naar Nederland. Verder volgden er nog vele reizen.

De laatste stap werd in 2000 gezet naar de VU, in 2001 werd dat de VUmc, beiden bij het EMGO Instituut als Senior projectadministrateur.

In de jeugdjaren behaalde hij 3 muziekdiploma's en speelde bugel.

Op sportgebied deed hij aan judo, voetballen, volleybal, schaatsen en hardlopen, resulterend in de Marathon van Berlijn. De laatste sport is wandelen, reeds in de jeugdjaren begonnen en 10 jaar geleden vervolgd. Hier zitten ook een aantal langeafstandstochten bij.